Saturday, 11 May 2013

hari sedih

Assalamualaikum

Hari ni gua puasa. Tapi gua takrasa lapar lansung. Sebab gua tgah serabut teruk sekarang. Dah time bukak pose gua bukak sorang sorang. Sebab gua takbalik rumah bukak pose dgn family. Gua tertekan. Kepala otak gua ase sakit betul. Gua nak luah lat sape? Gua dah luah kat Allah tapi gua ase nak nangis lagi. Gua ade pakwe, tapi gua ase macam takde je. Dy takde masa nak dgar cite gua. Dulu gua ade kawan yg selalu dengar masalah gua. Tapi skang gua taknak cari dia takut dia ingat gua cari dia tym susah je. Serius gua sakit kepala. Gua ambil keputuaan blah ke uia gombak. Biar la penat badan, gua tanggung sorang. Takde susahkan spe. Hati gua senang. Gua nak masa bertenang. Takpelah. Gua ada mak ayah. Kalau gua cite pon gua taknak diorang risau. Gua ade adik kakak. Tapi gua taknak susahkan telinga diorang nak dgar masalah gua. Gua ade pakwe. Tapi masa pakwe gua malangnya bukan untuk gua. Gua ade kawan , tapi gua taknak susah diorang nak dgar cite gua. Gua ambil keputusan lagi, gua pendam je sorang gua drive sorang, hilang stress gua. Harap Allah bantu gua. Gua harap Allah je skang.Gua forever alone. Gua nak kawan gua. Sam, aini, ika, abdillah, pedot. Gua nak diroang skang. Tapi takpelah, kwn gua pon ade life diorang. Thanks blog dengar kisah gua. Gua blah dulu.


Wasalam

Sunday, 28 April 2013

wordless midnight

Assalamualaikum.

Aku sedih. Sedih. Sedih. Jangan bagi aku sedih boleh. Hatiii. Please hepi sayang. I dont have anybody to cry on. Taknak susahkan orang.

Wasalam

miracle, gift or beriye?

Assalamualaikum

Gua sedang di rumah sewa dengan bermanja manja dengan assignment yg selambak. Baru nak kenal erti penyelesan? Dah terlambat. Hahaha. Semalam baru balik dari berjimba dengan kengkawan. Best gilK. Cuma kali ni boring skit sebab tak plan banyak benda. Bila la nK keluar lagi dengan diorang.

Actually, semalam jumpa zuki. Hehuii. Ber hiking dengan dia n kengkawan. Okay, abg juki kite takromantik pon. Takde nak eh nur ok? Takde. Dia selamba je. Itu saya suka. Buat aoe nak beriye kan? Hehe. N semalam dalam sejarah dia nak amik gambar berdua dengan aku. Mulanya aku nak tolak la sebab aku nak gmbr berdua masa dab kwin je. Dia dah langgar pantang larang gua. Nak kena ni nak kena. Takpelah. Last la gmbr tu masa bercinta. Taknak dah. Kawin nt ye abg juki.

Ape yg miracle. Ape yg gift? Ape yang beriye? Hahah. Kalau aku rindu aku boleh hidu bau abg juki ite. Dah lama aku perasan tapi aku macam ahhh lantak la. Cmne tah. Takpenah pulak aku nak hidu bau marka sebelum2 ni. Mybe ni beriye je kan. Over okay over. Hahah. Ok lah. Nah saji mata tgok gambar sehari dalam sejarah kitorang.



Ni dia. Beriye kan beriye kan. Choiii.

Wasalam

Wednesday, 24 April 2013

BAGI AKU

Assalamualaikum
okay, rajin sangat gua update blog. tahniah bebeh tahniah. Bese la, environment gua skang mcam takboleh go sangat. So, pada susah sape sape baik gua luah kat lu.

Zaman sekarang perkataan "sayang" tu dah takde makna dah bagi aku. Orang senang cakap je, senang luah je sebab bagi diorang benda tu murah sangat. Kira macam susah la orang sekarang nak serius dalam hubungan. Siap main pasang pasang lagi. Aku bukan nak kondem sangat, tapi realitinya camtu. Orang sekeliling aku pon camtu. Macam murah je perkataan sayang tu nak diucapkan. peh peh peh.

Bagi aku, lebih baik kita tunjuk sayang kita dari kita selalu ucap je. Bukan ape, kadang kadang bukan ikhlas sangat orang nak ucap sayang. Entah la, aku dah makin takpercaya dah. Untung la orang nak sebut sayang kat aku, takde padan muka. hahhaha.  Entah la, aku nak suami aku tunjuk sayang dia kat aku bukan sekadar cakap je, tindakannya? apah pong tarakk. hahahha.

oklah, to my future husband gua, pleasee love me banyak banyak banyak. Nak awak sayang saya banyak banyak sebab saya pon akan sayang awak banyak banyak. choii, aku bergeli geli. hahahha

Wasalam

Monday, 22 April 2013

sabar bro sabar

Assalamualaikum.
Di pagi yang sejuk2 suam ni ingat nak buat assignment, tapi ase nak update blog dulu la. Ngeh3.

Actually, aku ase taktau nak cite kat sape sebab tu aku meroyan je dekat blog ni. Senang. Lepas la skit rasa. Huhu. takde nak nyusah orang suruh dengar cite aku. Kadang kadang orang takfaham ape kita rasa. Takut2 salah nasihat plak dia bg. Tapi takpelah, at least dy tunjuk care dekat kte. Eh, smlm aku bce blog irine nadia. B.i dia berterabur. Hahah. Takpelah, dia try. Taksalah.

Aku harap lepas2 ni aku dapat lebih sabar. Tabah hadap sume benda yang jadi. Aku takboleh putus asa. Isyy. Aku ade baca kat mana tah aku lupa, Allah benci orang yang berputus asa. MasyaAllah. Cemane nak ckp ek. Bila aku nak fikit positif je, zupppp flash back ape yang sebelum2 ni buat aku sakit hati. Dah nama setan, bagus dia buat keje. Gud job sangat. Aku pulak terpedaya. Lepas tu bila malam aku meroyan takboleh tido. Vunguks machaaa. Takpelah, mybe abg taklayan aku betul2 sebelum kawin mane tau lepas kawin dy jaga aku baik2. Aku mampu doa je. Mungkin ape yg dy ckp sbb aku naikkan darah dia. Positif nye positif nye. Hahhahaha. Memang dugaan la bercinta dengan orang lbih tua n jauh ni. Lebih mencabar dari aku naik bnde2 kat times square yang buat aku muntah. Hahaah. Motip sangat.

Ok lah. Taksabar tunggu hri sabtu sebab nak g jimba dgn kengkawan. Hope sume baik2 belaka. Hidup aku bahagia sentosa dengan pemimpin yang bijak, adil dan beragama. Eh? Musim pru kan. Paham la k. Hikuikhik. Yang terbaca blog gua ni, gua harap boleh tolong doakan kebahagian gua. Aminnnnn.

Wasalam

Saturday, 20 April 2013

Putus asa ke aku?

Assalamualaikum.
Hai blog. Lme dah tak menaip kat awak. Actually agak down nak menaip sbab banyak bemda jadi dlm minggu ni saja.

Aku taktau aku dah putus asa ke tak. Yang pasti hati aku macam jauh sangat. Mungkin dah banyak kali aku sakit hati, sedih. Bukan aku mintak jadi cmni. Kalau orang yg kenal aku dia tau aku camne. Sekali aku dah sayang, aku syg betul2. Sekali aku dah taksuka aku memang taksuka. Aku takut sekali aku dah tawar hati, smpi bila2 aku tawar hati. Aku taknak camtu. Banyak yang aku dah cuba. Aku ikhlas. Aku takmintak dibalas. Mungkin dari pengalaman dulu aku tengok mcm mana suffer nye mak aku. Tabah nye mak aku. Aku selalu tanya2, boleh ke aku kuat macam mak aku even macam2 sakit yang mak aku tempuh. Boleh ke aku terus harung ape yang jadi kat aku. Aku takut sangat kalau aku tawar hati. Aku taknak jadi mcm yg dulu2. Terus aku tinggal bila aku dah taksuka.

Aku taksuka bila aku ikhlas, orang persoal. Orang ingat aku nak orang balas balik cmne yang aku bagi. Tak. Aku ikhlas. Takmintak balas. Hanya Allah yang tahu. Apa yang aku buat, hanya satu aku harap. Orang lebih sayangkan aku. Hargai aku. Itu je. Tapi aku takpenah dapat. Duhai hati, tolong tabah lagi. Aku merayu sangat...

Mintak Allah bantu aku. Tunjuk jalan yang betul yang harus aku pilih. Ya Allah. Aku sakit sangat. SubhanAllah.

Wasalam.

Wednesday, 3 April 2013

Assalamualaikum.

Sebelum nak start taip dah rasa boring. Haha. Huduh perangai.

Just one thing, macam dah takrelevant je sume benda kat aku. Relationship. People keep saying i love u, i miss u. But, deeply aku dah takpercaya. Sebab banyak kali sangat aku suffer dengan sume benda. Orang boleh ucap bemda benda tu tapi aku takpasti dioranv maksudkan nye ke tak. And also suka buat aku rasa macam taktau pape. Baik kawan atau love one. Ok i admit yang aku ni kurang pengetahuan Am untuk benda yang aku takpenah buat. Aku just asking then why not they just answering me without laughing at me. They act like they know everything, yes they do. I know. But takperlu smpai malukan orang. Hmm. Hmmm.  Please, if i'm not relevant to you just avoid and let me alone.

Okay, emosi.

Bye

Saturday, 9 March 2013

Dulu dan sekarang

Assalamualaikum..
Yes, hari ahad yang sangat ngantuk sebab pegi tengok running man sampai pukul 3 pagi apedehal. Haha. Hari ni goal aku nak gi makan laksa dengan cendol. Takkire. ^^  okayy, dah start masuk sem baru iaitu semester 4 yang mana aku rasa pressure dah start utk awal2 sem lagi. Sebab subjek sume core dan lecturer tegas tegas belaka. Sekarang aku sedar no more honeymoon year sebab paling aku rasa cuak ade subjek employment law utk sem ni. Alahai, law kot. Takpe, nak taknak kena tempuh jugak yang pasti usaha. Yes!

Yes, 2 3 menjak suka sangat update pasal cintan cinton. Haha. Dan hari ni pon nak cakap pasal cinton jugak. Sebab aku rasa cinton aku sekarang ni totally 360 degree change. Sebab utama mungkin i've fall in love dengan orang yang jauh lebih tua dari aku. Eh, bukan tua. Matang. Hikhik ^^. Dulu, kalau bercinta sepanjang masa fon ada kat tangan. nak mesej sesaje. Konon cakap alaa takjemu pon. Kompom. Sampai satu masa cakap benda yang sama. Rewind balik la konon. Haha. Tapi sekarang, pegang fon malam aje. Sebab siang bebas nak beraktiviti just lapor je. Haha. Totally diffrent sangat.

Yup, dah 21 tahun ni macam2 lagi kena ubah. Kena ikot flow takboleh nak perangai yang sama jr sebb dulu dan sekarang tak sama. Macam kawan aku sam cakap, kalau kita taklalui kita takde pengalaman tu. Sangat agree. Sekarang ni nak cakap bnde2 yang takfaedah ase dah takboleh sangat. Cakap pon bnde yg masuk rasa nak sembang kalau takde diam je. Haaa, tu jugak aku skang. Kalau dulu bercakap je. Haha.

Ingat, dulu dan sekarang taksama. Jangan asyik ditakuk lama. Berubah!. One of my friend kat kelas dah start pakai stokin dah. Memang macam wah wah wah. Alhamdulillah. Nak jugak tapi still fikir takut takistiqmah. MasyaAllah. Doakan!.

Wasalam

Monday, 7 January 2013

Fasa

Assalamualaikum.

Okayy, dalam mood yang takbagus sambil menulis blog ini. Dalam hidup kita banyak fasa, fasa bila kita happy, kita sedih, kita bahagia dan fasa fasa yang berkaitan la dengan hidup kita. Kadang kadang memang apa yang kita harap tu kadang kadang dapat kadang kadang jugak kita takdapat. Orang yang dapat apa yang dia nak tu memang patut syukur sangat sebab Allah tu dah tunjuk kuasa dia kat korang. Alhamdulillah. Syukur kan. Jadi, manusia. Hargai hidup anda walau dalam apa fasa sekali pon. Dugaan Allah bagi bukan saja saja, sebab dia nak uji kita. Terpulang kita nak redha ke tidak. Eh, susah tau nak tempuh dugaan ni, sebab kita manusia yang taksempurna. Ucap la banyak kali mana pon kita redha, kita tabah. tapi dalam hati kita je tau kita ikhlas ke tak cakap benda yang macam tu. Allah je yang tahu. Diri kita, takselalu kita dapat kuat kan hati kalau dugaan datang. Hanya satu aku pegang dalam hidup aku, dugaan yang Allah bagi sebab nak hapuskan semua dosa dosa aku. Yes, i'm not good, perfect girl. I've my bad past. so bad. So, i just trying to be a good person that sometime people wouldn't accept it. Kalau nak berubah memang macam tu, orang akan cakap "alaa, macam ko bagus sangat". Tudung tutup dada taksemestinya ko dah cukup baik. Ye, betul tu. Taksalah. Tapi bagi aku taksalah kalau kita cuba sebab takde istilah aku paling bagus, aku dah bagus. So, as long as kita ikhlas Allah tunjuk jalan lagi besar dan tepat untuk kita. tapi tulah bukan senang Allah nak bagi free camtu je, kita kena cari. Mungkin fasa hidup aku sekarang dalam banjir kilat macam kat kelantan kan, biasalah memang selalu macam ni pon. haha. Still trying to find what the best for me. So, mintak sangat siapa saja yang baca post ni, doakan kebahagiaan dan kejayaan aku dunia akhirat. I really need support friends. ;). Ok, sampai sini sje. Allah always with us.


Assalamualaikum.

Happy anniversary..

Thursday, 3 January 2013

anxious

Assalamualaikum. Hey  hey hey. Yes, this month memang sangat buzy dengan final exam. Actually takde la busy sangat ada jugak masa nak duduk and update blog. Haha. Okayyy. Actually kenapa aku nak update blog ni, sebab aku rasa macam takde sape yg aku nak cite sangat so cari blog lah. Hihi. Kadang kadang, eh tak dah jadi selalu dah ni hati rasa taktenang asyik fikir benda bukan bukan. Apesal tah. Anxious sebab diri sendiri. Suka fikir bukan bukan. Isyyy. Dah jadi macam mind set dah skang. Hmmm.

Aku takut dengan benda yang aku takpasti walaupun aku tahu semua tu Allah yang tentukan. Bila aku dah fikir bukan bukan benda tu akan effect perangai aku dan buat orang jadi macam annoying dengan perangai aku. Macam dengan zuki la. Bila dia balas mesej lmbat sikit mula la aku nak merajuk la ape la. Macam budak budak perangai. Dan sekarang ni aku rasa zuki macam malas nak layan sangat. Haaa. Kan padan muka dah. Suka sangat pelik pleik. Sape tak meyampah. Heeee. Macam mana aku nak buat relationship aku berkekalan instead of memang la jodoh takdir Allah, at least aku usaha takde la kalau takjadi aku upset sangat. Tell me tell me. YA ALLAH. Kadang kadang rasa macam nak keluarkan hati dngan minda ni lepas tu nak cuci yang mane suka fikir bukan bukan tu letak yang hepi n positif je. Kalau k kalau. Tapi takboleh. Bayang lah within 12hours boleh dok terpk pasal benda ni je macam taksedar diri nak exam. Buntu la weh buntu. Kan kita dapat rasa kalau partner kita macam lain sikit kan. Tu sebab aku rasa sume salah aku. Heee. I want my relationship masa zuki dekat serdang dulu even jauh tapi takde gaduh pon. Ni, jauh sikit aku dengan dy mcam takbest je. Annoying dengan diri sendiri la. Why why why. Nur hidayah. Tolong la . Tolong la.

Aku nak exam , tapi macam ni aku fikir. Mane tak rasa annoyinh dengan diri sendiri.

Segala typo harap dimaafkan blog. Malas nak betulkan.

With love,
Assalamualaikum