Monday, 7 January 2013

Fasa

Assalamualaikum.

Okayy, dalam mood yang takbagus sambil menulis blog ini. Dalam hidup kita banyak fasa, fasa bila kita happy, kita sedih, kita bahagia dan fasa fasa yang berkaitan la dengan hidup kita. Kadang kadang memang apa yang kita harap tu kadang kadang dapat kadang kadang jugak kita takdapat. Orang yang dapat apa yang dia nak tu memang patut syukur sangat sebab Allah tu dah tunjuk kuasa dia kat korang. Alhamdulillah. Syukur kan. Jadi, manusia. Hargai hidup anda walau dalam apa fasa sekali pon. Dugaan Allah bagi bukan saja saja, sebab dia nak uji kita. Terpulang kita nak redha ke tidak. Eh, susah tau nak tempuh dugaan ni, sebab kita manusia yang taksempurna. Ucap la banyak kali mana pon kita redha, kita tabah. tapi dalam hati kita je tau kita ikhlas ke tak cakap benda yang macam tu. Allah je yang tahu. Diri kita, takselalu kita dapat kuat kan hati kalau dugaan datang. Hanya satu aku pegang dalam hidup aku, dugaan yang Allah bagi sebab nak hapuskan semua dosa dosa aku. Yes, i'm not good, perfect girl. I've my bad past. so bad. So, i just trying to be a good person that sometime people wouldn't accept it. Kalau nak berubah memang macam tu, orang akan cakap "alaa, macam ko bagus sangat". Tudung tutup dada taksemestinya ko dah cukup baik. Ye, betul tu. Taksalah. Tapi bagi aku taksalah kalau kita cuba sebab takde istilah aku paling bagus, aku dah bagus. So, as long as kita ikhlas Allah tunjuk jalan lagi besar dan tepat untuk kita. tapi tulah bukan senang Allah nak bagi free camtu je, kita kena cari. Mungkin fasa hidup aku sekarang dalam banjir kilat macam kat kelantan kan, biasalah memang selalu macam ni pon. haha. Still trying to find what the best for me. So, mintak sangat siapa saja yang baca post ni, doakan kebahagiaan dan kejayaan aku dunia akhirat. I really need support friends. ;). Ok, sampai sini sje. Allah always with us.


Assalamualaikum.

Happy anniversary..

Thursday, 3 January 2013

anxious

Assalamualaikum. Hey  hey hey. Yes, this month memang sangat buzy dengan final exam. Actually takde la busy sangat ada jugak masa nak duduk and update blog. Haha. Okayyy. Actually kenapa aku nak update blog ni, sebab aku rasa macam takde sape yg aku nak cite sangat so cari blog lah. Hihi. Kadang kadang, eh tak dah jadi selalu dah ni hati rasa taktenang asyik fikir benda bukan bukan. Apesal tah. Anxious sebab diri sendiri. Suka fikir bukan bukan. Isyyy. Dah jadi macam mind set dah skang. Hmmm.

Aku takut dengan benda yang aku takpasti walaupun aku tahu semua tu Allah yang tentukan. Bila aku dah fikir bukan bukan benda tu akan effect perangai aku dan buat orang jadi macam annoying dengan perangai aku. Macam dengan zuki la. Bila dia balas mesej lmbat sikit mula la aku nak merajuk la ape la. Macam budak budak perangai. Dan sekarang ni aku rasa zuki macam malas nak layan sangat. Haaa. Kan padan muka dah. Suka sangat pelik pleik. Sape tak meyampah. Heeee. Macam mana aku nak buat relationship aku berkekalan instead of memang la jodoh takdir Allah, at least aku usaha takde la kalau takjadi aku upset sangat. Tell me tell me. YA ALLAH. Kadang kadang rasa macam nak keluarkan hati dngan minda ni lepas tu nak cuci yang mane suka fikir bukan bukan tu letak yang hepi n positif je. Kalau k kalau. Tapi takboleh. Bayang lah within 12hours boleh dok terpk pasal benda ni je macam taksedar diri nak exam. Buntu la weh buntu. Kan kita dapat rasa kalau partner kita macam lain sikit kan. Tu sebab aku rasa sume salah aku. Heee. I want my relationship masa zuki dekat serdang dulu even jauh tapi takde gaduh pon. Ni, jauh sikit aku dengan dy mcam takbest je. Annoying dengan diri sendiri la. Why why why. Nur hidayah. Tolong la . Tolong la.

Aku nak exam , tapi macam ni aku fikir. Mane tak rasa annoyinh dengan diri sendiri.

Segala typo harap dimaafkan blog. Malas nak betulkan.

With love,
Assalamualaikum