Saturday, 11 May 2013

hari sedih

Assalamualaikum

Hari ni gua puasa. Tapi gua takrasa lapar lansung. Sebab gua tgah serabut teruk sekarang. Dah time bukak pose gua bukak sorang sorang. Sebab gua takbalik rumah bukak pose dgn family. Gua tertekan. Kepala otak gua ase sakit betul. Gua nak luah lat sape? Gua dah luah kat Allah tapi gua ase nak nangis lagi. Gua ade pakwe, tapi gua ase macam takde je. Dy takde masa nak dgar cite gua. Dulu gua ade kawan yg selalu dengar masalah gua. Tapi skang gua taknak cari dia takut dia ingat gua cari dia tym susah je. Serius gua sakit kepala. Gua ambil keputuaan blah ke uia gombak. Biar la penat badan, gua tanggung sorang. Takde susahkan spe. Hati gua senang. Gua nak masa bertenang. Takpelah. Gua ada mak ayah. Kalau gua cite pon gua taknak diorang risau. Gua ade adik kakak. Tapi gua taknak susahkan telinga diorang nak dgar masalah gua. Gua ade pakwe. Tapi masa pakwe gua malangnya bukan untuk gua. Gua ade kawan , tapi gua taknak susah diorang nak dgar cite gua. Gua ambil keputusan lagi, gua pendam je sorang gua drive sorang, hilang stress gua. Harap Allah bantu gua. Gua harap Allah je skang.Gua forever alone. Gua nak kawan gua. Sam, aini, ika, abdillah, pedot. Gua nak diroang skang. Tapi takpelah, kwn gua pon ade life diorang. Thanks blog dengar kisah gua. Gua blah dulu.


Wasalam

Sunday, 28 April 2013

wordless midnight

Assalamualaikum.

Aku sedih. Sedih. Sedih. Jangan bagi aku sedih boleh. Hatiii. Please hepi sayang. I dont have anybody to cry on. Taknak susahkan orang.

Wasalam

miracle, gift or beriye?

Assalamualaikum

Gua sedang di rumah sewa dengan bermanja manja dengan assignment yg selambak. Baru nak kenal erti penyelesan? Dah terlambat. Hahaha. Semalam baru balik dari berjimba dengan kengkawan. Best gilK. Cuma kali ni boring skit sebab tak plan banyak benda. Bila la nK keluar lagi dengan diorang.

Actually, semalam jumpa zuki. Hehuii. Ber hiking dengan dia n kengkawan. Okay, abg juki kite takromantik pon. Takde nak eh nur ok? Takde. Dia selamba je. Itu saya suka. Buat aoe nak beriye kan? Hehe. N semalam dalam sejarah dia nak amik gambar berdua dengan aku. Mulanya aku nak tolak la sebab aku nak gmbr berdua masa dab kwin je. Dia dah langgar pantang larang gua. Nak kena ni nak kena. Takpelah. Last la gmbr tu masa bercinta. Taknak dah. Kawin nt ye abg juki.

Ape yg miracle. Ape yg gift? Ape yang beriye? Hahah. Kalau aku rindu aku boleh hidu bau abg juki ite. Dah lama aku perasan tapi aku macam ahhh lantak la. Cmne tah. Takpenah pulak aku nak hidu bau marka sebelum2 ni. Mybe ni beriye je kan. Over okay over. Hahah. Ok lah. Nah saji mata tgok gambar sehari dalam sejarah kitorang.



Ni dia. Beriye kan beriye kan. Choiii.

Wasalam

Wednesday, 24 April 2013

BAGI AKU

Assalamualaikum
okay, rajin sangat gua update blog. tahniah bebeh tahniah. Bese la, environment gua skang mcam takboleh go sangat. So, pada susah sape sape baik gua luah kat lu.

Zaman sekarang perkataan "sayang" tu dah takde makna dah bagi aku. Orang senang cakap je, senang luah je sebab bagi diorang benda tu murah sangat. Kira macam susah la orang sekarang nak serius dalam hubungan. Siap main pasang pasang lagi. Aku bukan nak kondem sangat, tapi realitinya camtu. Orang sekeliling aku pon camtu. Macam murah je perkataan sayang tu nak diucapkan. peh peh peh.

Bagi aku, lebih baik kita tunjuk sayang kita dari kita selalu ucap je. Bukan ape, kadang kadang bukan ikhlas sangat orang nak ucap sayang. Entah la, aku dah makin takpercaya dah. Untung la orang nak sebut sayang kat aku, takde padan muka. hahhaha.  Entah la, aku nak suami aku tunjuk sayang dia kat aku bukan sekadar cakap je, tindakannya? apah pong tarakk. hahahha.

oklah, to my future husband gua, pleasee love me banyak banyak banyak. Nak awak sayang saya banyak banyak sebab saya pon akan sayang awak banyak banyak. choii, aku bergeli geli. hahahha

Wasalam

Monday, 22 April 2013

sabar bro sabar

Assalamualaikum.
Di pagi yang sejuk2 suam ni ingat nak buat assignment, tapi ase nak update blog dulu la. Ngeh3.

Actually, aku ase taktau nak cite kat sape sebab tu aku meroyan je dekat blog ni. Senang. Lepas la skit rasa. Huhu. takde nak nyusah orang suruh dengar cite aku. Kadang kadang orang takfaham ape kita rasa. Takut2 salah nasihat plak dia bg. Tapi takpelah, at least dy tunjuk care dekat kte. Eh, smlm aku bce blog irine nadia. B.i dia berterabur. Hahah. Takpelah, dia try. Taksalah.

Aku harap lepas2 ni aku dapat lebih sabar. Tabah hadap sume benda yang jadi. Aku takboleh putus asa. Isyy. Aku ade baca kat mana tah aku lupa, Allah benci orang yang berputus asa. MasyaAllah. Cemane nak ckp ek. Bila aku nak fikit positif je, zupppp flash back ape yang sebelum2 ni buat aku sakit hati. Dah nama setan, bagus dia buat keje. Gud job sangat. Aku pulak terpedaya. Lepas tu bila malam aku meroyan takboleh tido. Vunguks machaaa. Takpelah, mybe abg taklayan aku betul2 sebelum kawin mane tau lepas kawin dy jaga aku baik2. Aku mampu doa je. Mungkin ape yg dy ckp sbb aku naikkan darah dia. Positif nye positif nye. Hahhahaha. Memang dugaan la bercinta dengan orang lbih tua n jauh ni. Lebih mencabar dari aku naik bnde2 kat times square yang buat aku muntah. Hahaah. Motip sangat.

Ok lah. Taksabar tunggu hri sabtu sebab nak g jimba dgn kengkawan. Hope sume baik2 belaka. Hidup aku bahagia sentosa dengan pemimpin yang bijak, adil dan beragama. Eh? Musim pru kan. Paham la k. Hikuikhik. Yang terbaca blog gua ni, gua harap boleh tolong doakan kebahagian gua. Aminnnnn.

Wasalam

Saturday, 20 April 2013

Putus asa ke aku?

Assalamualaikum.
Hai blog. Lme dah tak menaip kat awak. Actually agak down nak menaip sbab banyak bemda jadi dlm minggu ni saja.

Aku taktau aku dah putus asa ke tak. Yang pasti hati aku macam jauh sangat. Mungkin dah banyak kali aku sakit hati, sedih. Bukan aku mintak jadi cmni. Kalau orang yg kenal aku dia tau aku camne. Sekali aku dah sayang, aku syg betul2. Sekali aku dah taksuka aku memang taksuka. Aku takut sekali aku dah tawar hati, smpi bila2 aku tawar hati. Aku taknak camtu. Banyak yang aku dah cuba. Aku ikhlas. Aku takmintak dibalas. Mungkin dari pengalaman dulu aku tengok mcm mana suffer nye mak aku. Tabah nye mak aku. Aku selalu tanya2, boleh ke aku kuat macam mak aku even macam2 sakit yang mak aku tempuh. Boleh ke aku terus harung ape yang jadi kat aku. Aku takut sangat kalau aku tawar hati. Aku taknak jadi mcm yg dulu2. Terus aku tinggal bila aku dah taksuka.

Aku taksuka bila aku ikhlas, orang persoal. Orang ingat aku nak orang balas balik cmne yang aku bagi. Tak. Aku ikhlas. Takmintak balas. Hanya Allah yang tahu. Apa yang aku buat, hanya satu aku harap. Orang lebih sayangkan aku. Hargai aku. Itu je. Tapi aku takpenah dapat. Duhai hati, tolong tabah lagi. Aku merayu sangat...

Mintak Allah bantu aku. Tunjuk jalan yang betul yang harus aku pilih. Ya Allah. Aku sakit sangat. SubhanAllah.

Wasalam.

Wednesday, 3 April 2013

Assalamualaikum.

Sebelum nak start taip dah rasa boring. Haha. Huduh perangai.

Just one thing, macam dah takrelevant je sume benda kat aku. Relationship. People keep saying i love u, i miss u. But, deeply aku dah takpercaya. Sebab banyak kali sangat aku suffer dengan sume benda. Orang boleh ucap bemda benda tu tapi aku takpasti dioranv maksudkan nye ke tak. And also suka buat aku rasa macam taktau pape. Baik kawan atau love one. Ok i admit yang aku ni kurang pengetahuan Am untuk benda yang aku takpenah buat. Aku just asking then why not they just answering me without laughing at me. They act like they know everything, yes they do. I know. But takperlu smpai malukan orang. Hmm. Hmmm.  Please, if i'm not relevant to you just avoid and let me alone.

Okay, emosi.

Bye