Saturday, 20 April 2013

Putus asa ke aku?

Assalamualaikum.
Hai blog. Lme dah tak menaip kat awak. Actually agak down nak menaip sbab banyak bemda jadi dlm minggu ni saja.

Aku taktau aku dah putus asa ke tak. Yang pasti hati aku macam jauh sangat. Mungkin dah banyak kali aku sakit hati, sedih. Bukan aku mintak jadi cmni. Kalau orang yg kenal aku dia tau aku camne. Sekali aku dah sayang, aku syg betul2. Sekali aku dah taksuka aku memang taksuka. Aku takut sekali aku dah tawar hati, smpi bila2 aku tawar hati. Aku taknak camtu. Banyak yang aku dah cuba. Aku ikhlas. Aku takmintak dibalas. Mungkin dari pengalaman dulu aku tengok mcm mana suffer nye mak aku. Tabah nye mak aku. Aku selalu tanya2, boleh ke aku kuat macam mak aku even macam2 sakit yang mak aku tempuh. Boleh ke aku terus harung ape yang jadi kat aku. Aku takut sangat kalau aku tawar hati. Aku taknak jadi mcm yg dulu2. Terus aku tinggal bila aku dah taksuka.

Aku taksuka bila aku ikhlas, orang persoal. Orang ingat aku nak orang balas balik cmne yang aku bagi. Tak. Aku ikhlas. Takmintak balas. Hanya Allah yang tahu. Apa yang aku buat, hanya satu aku harap. Orang lebih sayangkan aku. Hargai aku. Itu je. Tapi aku takpenah dapat. Duhai hati, tolong tabah lagi. Aku merayu sangat...

Mintak Allah bantu aku. Tunjuk jalan yang betul yang harus aku pilih. Ya Allah. Aku sakit sangat. SubhanAllah.

Wasalam.

No comments:

Post a Comment