Saturday, 15 December 2012

Tiada tajuk.


Hai blog! motip sangat letak gambo ni. kihkihkih. Okayy, memang beriye tapi takkesah lah. Mr Zuki is growing up and be smartest guy that u can see in this picture. Somehow kan bile tengok gambar ni terus * mannnn, cairrrr. haha. For me k for me.

Dear my Mr Zuki, hope u'll always happy when you with me. Semangat dan yakin untuk lalui hidup awak yang akan datang sebab awak memang hebat bagi saya. Even banyak dugaan untuk awak but u can fix it. *tabik spring bro!. Okayy, 26 Dis zuki mula keje dah dekat FRIM. Alhamdulillah, as for him it just a beginning but aku yakin yang the company will serap terus dia . Even zuki taknak berharap, takpe biar aku berharap untuk dia. hikhikhik. My man, even awak takbaca pon blog ni sebab saya takpenah nak bagi link blog ni kat awak , i want to mention that GUDLUCK my dear. Jangan gedik gedik kat sana kalau taknak kena wrestling dengan nur. haha.

Yes, memang cinta jarak jauh sangat bila dengan zuki. Bulan lepas dy dekat pahang n memang jarang nak berhubung. But, Alhamdulillah dy always curi masa at least 2 3 minit nak mesej aku. That's why i love him! At least dy ingat kan. So, instead of him , aku pon kena jadi toughest girl tau. Ye lah, nak kena sabar , sabar n sabar. Bukan senang jarak jauh. Kena percaya. Lepas ni nak kena jauh lagi, dy keje kat kepong pulak. Okayy takpe. Kuat lagi. Jauh okayy what, takjemu, takbosan. Zuki penah mention dekat aku,

"Nur, jangan risau kalau kita jauh. Orang bercinta taksemestinya kena selalu berkepit sepanjang masa, ada hikmah kita berjauhan, jangan terpengaruh dengan orang sekeliling"

Memang itu lah aku selalu ingat kalau tiba tiba rasa jauh je dengan dia. *sedih pedih medih. haha. So, sementara dy tengah cuti ni, aku cakap kat dia aku nak jumpa dia tiap tiap hari. Melampau bukan? hahahha.

Oklah. sudah sudah poyo tu. Thanks blog! 

Assalamualaikum. 

Jiwa

Hai blog! actually, tetibe hati tengah sayu sangat. Kenapa tah. huhu. Jiwa, kalau kita susah nak jaga jangan bermain dengan api kalau kita rasa jiwa kita tak kuat nak tempuh. Sama jugak lah dengan orang lain, jangan sesekali bermain dengan jiwa orang, awak mungkin penyebab orang marah, dendam , benci dengan awak. Yes, agak emosi meng update blog ni. Bukan apa tau, rasa macam tak terluah lah rasa dalam hati. Haha. Peliks meliks sungguh. Thanks Allah, i've a blog yang aku boleh cakap ape saja. Bukan aku kesah orang baca ke idak. hehe.

Malas sebenarnya nak bercakap soal cintan cintun ni. Tapi tah, umur umur aku sekarang ni yang suka sungguh berfikir sampai satu masa aku rasa exhausted sangat dengan orang sekeliling aku. Parah kan? Kalau ikut hati, nak je aku pergi jauh jauh sorang tenang diri. Tapi malangya i'm still student. Ujung bulan duitt pon mula la kering. So saddd u know. Eh awak, kalau awak dah ada teman istimewa a.k.a kekasih hati. Tolong k tolong. Jaga la elok2. Jaga hati tu. Benda yang sensitif tu jangan la dibuat. Ni tak, suka sungguh. Exhausted tau? tau tak? faham tak?

Tau tak, aku memang susah nak percaya orang. So, aku suka anxious dengan perangai yang pelik pelik ni. Suka tak suka, aku kena telan jugak. Weh, nak dekat setahun weh. Nak aku sabar macam mana lagi tah. Haha. Susah la. Okay, back to Allah. Fikir dayah fikir. Sometimes, i've think that when we've love people too much it might hurt us. Why? because perasan tak bila kita terlalu sayang dekat orang, kita mula macam lupa hukum Allah untuk kita? kan? percaya tak? kaji lah, memang lumrah manusia macam tu. So, aku memang tabik la dengan orang lelaki yang setia dekat kekasih diorang bertahun tahun and terus kahwin. Memang dalam hubungan kita dengan sape pon kita kena tolerate, give and take kata orang but tak best la kalau sorang sorang je yang usaha nak kekalkan hubungan tapi sebelah pihak lagi buat acah tak acah aje. Hey awak, tau tak kalau awak buat baik, awak ikhlas perasaan awak dekat orang, awak mesti akan selalu waspada yang awak ada hati yang perlu awak jaga. Instead of awak taktau nak jaga hati orang. Takpelah, its okay kalau kita cuba dan nampak yang kita nak berubah tu. Allah tu adil, kalau kita buat jahat kat orang sekejap je dia balas. Hati kita, niat kita Allah tahu.

Okay, macam over setiap kali nak update blog cerita pasal cinta. What the? *malu dengan diri sendiri. But, takkesah la. At least, release skit. fuhhh!. Ok. Thanks blog. Macam rare post blog takde gambar, takpelah fon pon boleh baling monyet je pon, nanti nanti lah. hehe. Last but not least, Allah sentiasa rintihan hati kita. Alhamdulillah. In Sha Allah.

Assalamualaikum.

Thursday, 13 December 2012

Hey hey hey !

 Hai blog! lama tak update. Konon sibok sangat lah kan. Actually, there's  a lot of story that i want to share tap nak buat cemane kan memang this semester aku macam sibok giler , bayang lah boleh kira berapa hari je aku dok rumah. Instead of memang takpayah kesah pon yang tu, orang lain pon takdok rumah jugak. hikhikhik. Macam macam rasa nya jadi dalam masa terdekat ni, banyak kisah yang buat aku fikir banyak. Memang dalam umur sekarang perempuan memang suka banyak berfikir. Lagi lagi bab boypren kan? tettttt!!. hahah. Tapi sebenarnya kalau nak fikirkan balik kenapa mesti nak fikir benda yang semestinya Allah dah tetapkan untuk kita? yes, itu hukum alam lah. Manusia takboleh jadi sesempurna yang mungkin untuk just ignore ape saja yang jadi. Tapi as human being, kita kena kaji balik kenapa semua ujian yang datang sampai kadang kadang buat kita fikir, kenapa mesti kita yang kena tempuh? senang je jawapannya, Allah dah tetapkan dan Allah tau kita boleh tempuh semua dugaan yang dia bagi. Its just sometimes, memang kita akan rasa kita lemah sangat untuk selesaikan masalah. Tau tak, bila hati kita mula sayu itu maknanya hati kita jauh dari Allah. Sebab ape? kita leka sampai kita lupa Allah. Kalau aku kan senang je, masa aku gelak bagai nak rak macam gelak aku sorang yang ada , dalam beberapa jam lepas tu aku tahu dah mesti aku akan sedih atau nangis. Sebab ape lagi? sebab dalam kita ketawa, gelak, masa tu kita lupa Allah jugak. See, trang tang tang kan. So, to ladies and gentleman. Please! besederhana lah anda dalam hidup. Takkesah awak asal mana pon, awak tetap sama macam orang lain. Dan awak jugak Manusia! peace!

Ok, stop ceramah. huhu. Pasal kehidupan aku, macam aku cakap tadi semester ni memang sume macam rushing sangat. Test, assignment, meeting *cewaahhhh memang kadang kadang buat aku exhausted sangat nak settlekan sume. Sampai ayah aku bising kenapa aku suka takbalik rumah. *giler aku taknak balik rumah? heeeee. ;). Orang sekeliling pon kadang kadang buat aku penat jugak. Dengan perangai masing masing kan. Biasa lah tu, but i'm proud to myself cause i've change my attitude yang suka kesah perangai orang kepada ade aku kesah. hhaha. Congratulations my dear. ;). Sebab aku fikir, banyak lagi benda aku nak fikir dari benda remeh temeh je. See! i'm trying my best to be a better person and this what we call personal development. *nak belagak je. hhahaha. Okay, untuk yang suka nak tahu love story saya *perasan lagi, Alhamdulillah. So far so good. Biasa lah relationship mana takde badai kan, habaq mai habaq mai. hehe. As long as niat kita betul kita tahu Allah tu adil dan setiap benda yang kita niatkan ikhlas In Sha Allah , Pasti Allah permudahkan. So ladies, Ingat satu benda je. Jangan mengharap kepada manusia tapi mengharap kepada Allah sebab Allah sentiasa akan buat kita bahagia. In sha Allah. Nasihat tu untuk aku jugak, kadang kadang terlepas pandang. Peace!. Doakan kebahagiaan orang lain, Allah akan balas dengan apa yang kita doakan dan mungkin lebih dari tu. Indah sangat Islam kan? SubhanaAllah.

Okay, sudah cukup sudah sampai disini saja. Aku nak test QMT petang ni. Tolong doakan untuk aku ye. Bismillahhirahmannirrahim. :) ;)

Will update soon, *taktau bila. ahhahaha. See ya!

Assalamualaikum. <3