Saturday, 15 December 2012

Jiwa

Hai blog! actually, tetibe hati tengah sayu sangat. Kenapa tah. huhu. Jiwa, kalau kita susah nak jaga jangan bermain dengan api kalau kita rasa jiwa kita tak kuat nak tempuh. Sama jugak lah dengan orang lain, jangan sesekali bermain dengan jiwa orang, awak mungkin penyebab orang marah, dendam , benci dengan awak. Yes, agak emosi meng update blog ni. Bukan apa tau, rasa macam tak terluah lah rasa dalam hati. Haha. Peliks meliks sungguh. Thanks Allah, i've a blog yang aku boleh cakap ape saja. Bukan aku kesah orang baca ke idak. hehe.

Malas sebenarnya nak bercakap soal cintan cintun ni. Tapi tah, umur umur aku sekarang ni yang suka sungguh berfikir sampai satu masa aku rasa exhausted sangat dengan orang sekeliling aku. Parah kan? Kalau ikut hati, nak je aku pergi jauh jauh sorang tenang diri. Tapi malangya i'm still student. Ujung bulan duitt pon mula la kering. So saddd u know. Eh awak, kalau awak dah ada teman istimewa a.k.a kekasih hati. Tolong k tolong. Jaga la elok2. Jaga hati tu. Benda yang sensitif tu jangan la dibuat. Ni tak, suka sungguh. Exhausted tau? tau tak? faham tak?

Tau tak, aku memang susah nak percaya orang. So, aku suka anxious dengan perangai yang pelik pelik ni. Suka tak suka, aku kena telan jugak. Weh, nak dekat setahun weh. Nak aku sabar macam mana lagi tah. Haha. Susah la. Okay, back to Allah. Fikir dayah fikir. Sometimes, i've think that when we've love people too much it might hurt us. Why? because perasan tak bila kita terlalu sayang dekat orang, kita mula macam lupa hukum Allah untuk kita? kan? percaya tak? kaji lah, memang lumrah manusia macam tu. So, aku memang tabik la dengan orang lelaki yang setia dekat kekasih diorang bertahun tahun and terus kahwin. Memang dalam hubungan kita dengan sape pon kita kena tolerate, give and take kata orang but tak best la kalau sorang sorang je yang usaha nak kekalkan hubungan tapi sebelah pihak lagi buat acah tak acah aje. Hey awak, tau tak kalau awak buat baik, awak ikhlas perasaan awak dekat orang, awak mesti akan selalu waspada yang awak ada hati yang perlu awak jaga. Instead of awak taktau nak jaga hati orang. Takpelah, its okay kalau kita cuba dan nampak yang kita nak berubah tu. Allah tu adil, kalau kita buat jahat kat orang sekejap je dia balas. Hati kita, niat kita Allah tahu.

Okay, macam over setiap kali nak update blog cerita pasal cinta. What the? *malu dengan diri sendiri. But, takkesah la. At least, release skit. fuhhh!. Ok. Thanks blog. Macam rare post blog takde gambar, takpelah fon pon boleh baling monyet je pon, nanti nanti lah. hehe. Last but not least, Allah sentiasa rintihan hati kita. Alhamdulillah. In Sha Allah.

Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment