Sunday, 19 February 2012

Transformasi

Dear blog terchenta. ;). Apa kah khabar nye? Sila berterima kasih dengan aku sebab selalu mengupdate kau. hehe. Actually, takde benda sangat nak cerita. Nak merepek je, boleh idok? mesti boleh kannnn. hehe. Okay, bile dah mencecah umur puluhan  ni, mula dah rasa nak tukar tu nak tukar ni. Ape yang nk ditukar? sudah tentu lah penampilan diri. Mula lah kalau keluar rumah pakai tshirt buruk mula rasa "weyyy, aku paling buruk lahh". Ade penah rase macam tu? Those yang tak penah tu do i care? hehe. kerek sikit. sorii. Keluar rumah mesti nak kena tengok cermin , tengok tudung cantik ke idok. Tu bukan nak bajet lawa ke ape, perempuan memang kena jaga penampilan diri sebab kalau tak nanti keluar dengan mak ke kakak ke, orang mesti cakap kita yang tua. TAk percaya? Buat la eksperimen tryy, kalau betul belanja aku Neslo dengan laksa okayy. Tapi aku tak de lah nak pegi kedai pong nak kena pakai over over kan, as simple as ABC dah le tapi still kemas. Haaaa, satu habit aku yang aku rasa bagus jugak untuk orang ialah aku suka tegur kalau Mak, Kakak, Ayah, Topit, Tok, Makcik, Adik-adik, Adik adik sedara aku pasal pemakaian mereka. Okayy, meh aku bagi contoh lah kan macam makcik aku kan, dia ni kira ustazah lahh kan. Kalau nak pegi keje mesti cincai je cara pakai, tudung pakai kira taknampak mata. Haaa, mangsa aku lah tu. So sekarang makcik aku dah pandai dah matching kan baju dengan tudung dia. Bagus tak aku? puji sikit. haha. Bukan ape, aku admit aku takde lah pandai bergaya, ingat lagi masa sekolah menengah dulu aku suka pakai track bottom je pegi mane pong, dah besar besar ni lahh rasa baru tau track bottom harus dipakai bile. Noob kan? haha. Mase kecik mak aku selalu suruh pakai elok elok kalau nak keluar rumah sebab nanti orang tak tanya nama kita, orang mesti tanya kita anak sape dulu. Betul kan? angguk cepat!

Dari segi perangai pulak, dah mula rasa bertanggungjawab yang sangat lebih di rumah dan keluarga. Sesi meluah perasaan sikit lahh. Jujur, memang susah nak jaga adik adik yang macam makan lebih gula sebenarnye. Tension, marah itu dah macam biasa bagi aku. Ohhh nooo! aku tak mau macam tu. Nanti cepat tua kan? haaa, ni dah masuk puluhan jeritan dah kurang, alaaa jerit la macam 10 rumah boleh dengar pong, adik adik aku tetap macam tu. Budusss punya adik. haha. Sekarang tanggungjawab adik pegi balik sekolah, makan minum adik semua diserahkan pada kakak kakak dan abang mereka lah kan. Disebabkan aku kakak yang berada dirumah jadi aku lah yang bertanggungjawab dekat adik adik. Sebab tu aku tak cari keje pong mase cuti sem ni sebab aku tau memang kena jaga adik pon. Mak ayah aku pantau je, cewahhh macam mandur pulak ye. Memang perlukan kesabaran yang tinggi wa cakap lu. Sape yang rasa power nak jaga adik aku, sila bagitau okayy, test power kesabaran korang disini lah tempatnye. ;)

Okayy, cukup merepek. Bye blog.! <3

Sekian,
singkongcing.

1 comment:

  1. bila semakin besar....tgggjwb pun semakin besar...jadinya kesedaran pun semakin besar....hehehehe

    ReplyDelete