Thursday, 23 February 2012

Kata orang orang tua.

Assalamualaikum blog sayang. Betul ke tajuk entry aku tu? orang orang tua ke orang tua tua? ahhh, persetan kan BM aku yang terkontang kantingg. Actually, result UITM semester satu dah keluar ye. Oh, berapa? macam  mane? ok ke? Banyak nye soalan annoying ni. haha. Kalau aku dapat dekan mestilah dekat status FB aku tulis Alhamdulillah, syukur, ayah nak Myvi SE satu nak ulang alik pegi UITM. Haaaaa, tapi masalahnye sangat lah teruk macam tak tercapai akal lahh. Tapi aku tak rase macam upset sangat sebab aku memang takserius masa beljar nak exam hari tu, esok nak periksa malam ni baru nak study bagai nak rak minum nescafe sampai 2 tin konon taknak tido. haha. Padan lahh result macam kentut. Ok dah dah kutuk diri sendiri, ape yang jadi jadikan pengalaman, terus maju kehadapan. Walawehh ayat tak ingat. ;)

Mari terus ke tajuk utama ye. Kata orang orang tua ni dah biasa sangat kita dengar kan. Kadang kadang dah macam jadi pantang larang pulak dalam aktiviti seharian. Fuhh!. Mari lah aku rungkaikan sikit kan ape mak aku, tok dan mak mak sedare aku selalu sebutt especially untuk anak dara lah kan. 'Jangan buat kerja separuh jalan sebab nanti kalau orang nak datang minang datang separuh jalan patah balik tak jadi nak datang minang'. Oh ayat ini yang paling aku ingat sekali setiap kali aku buat kerja rumah ke ape. Kalau tengah tengah buat kerja tu datang pulak bisikan syaitan yang cakap takpayah bagi siap la esok sambung tu memang cukup mencabar iman, bila teringat ayat tu terus poooppsss! hilang terus bisikan tu. Ha, tu bukan masalah desperate nak kawen ke ape, ade sebab kenapa orang tu suka pesan macam tu, yelahh anak dara buat keje biar lah bagi selesai, kemas keje nye, baru nama dia anak dara, ni tak nak basuh baju sendiri pong malas, sanggup ulang pakai. Noob! Okayy, aku kutuk perempuan lagi. Facts okayy.

Yang kedua, 'Anak dara tak elok duduk depan rumah, atas tangga, tak elok'. okayy, ni aku tak berapa  jelas kenapa sebab nye. Pendapat aku yang agak bernas sikit ni ialah yelahh kalau anak dara duduk kat depan rumah tambah pulak gosip gosip dengan kawan, gelak macam hantu raya, tak elok kan? So those anak dara yang suka dok depan rumah, watch out your own atitude ye. ;)

haaa, dua tu jelahh yang aku nak taip. Malas nak taip panjang panjang. Haaa, malas! anak dara takboleh malas tau. Tapi pasal blog ni ade excuse aku bagi. hehe. memandai. bye blog!

Sekian,
singkongcing.

2 comments:

  1. haha .. kalau lelaki punye lak, "Kalau buat kerja jangan separuh, nanti bini kau beranak keluar separuh je" hahah. kata orang tua-tua kan.

    Bagus. Jangan sedih-sedih ye kawan, teruskan usaha. ^^

    ReplyDelete
  2. kadang-kadang kalau dipikirkan balik...btul jgak kan kata2 org tua tu...ad kebernasan nya...hahahaha...

    ReplyDelete