Friday, 17 February 2012

Perempuan

Hai blog sayang! betul lah mood perempuan ni kadang kadang pelik, Itu aku admit lahh kan. Sebab aku pon macam tu, tapi takmaulah termasuk dalam "common behaviour " tu. Mari kita ubah sikit expectation orang dekat perempuan. Bukan nak ubah 360 degree pong, nak mampus? sikit sudah la. Kadang kadang perangai perempuan ni memang annoying pong. Admit lagii. Budusss, kutuk perempuan ke aku ni? tak tak. Mane ade. Ini facts okayy. hehe. Perempuan kena bijak, baru pakwessss suka kan? takde nak memerap 24jam, tak mesej sikit merajuk macam baju kesayangan kena bakor, ye idok? . Kalau fikir fikir balik zaman cinta munyetsss ni sumpah lawak. Sikit sikit merajuk, macam kentuttt. haha. Tapi satu benda yang memang perempuan tak kan tolak ansur bila " si jantung hati cakap, mesej, bergumbira, beronok ronok dengan girls lain" ! Am i right? Put your hands up in the air lahh kalau setuju! haha. Owww, itu memang sejak azali perempuan takkan terima, tapi selalu perempuan yang tergedik gedik nak rapat dengan pakwesss, lakissss orang even dah tau si arjuna tu dah ade teman hidup. Jerkkkk! NOOB! Satu fact lagi, perempuan memang macam tu. HAillahh!! buduss sungguh. Satu lagi facts kan " perempuan tak suka orang rampas dia punya, tapi selambe badak air ambik orang punya" double agree kan? Meh angguk ramai ramai. Those perempuan yang macam tu, korang takpayah nak poyo nak angguk, potong kepala dah. Noob! So, nasihat aku jangan buat taik lahh kat orang kalau tak nak Allah bayar cash and carry kat korang ye perempuan. Macam cerita yang mak dengan kerani dia suka gosip kat office mereka kan, Dah jadi laki orang dah Si arjuna ni, Yang si Ex-Gf dia ni dok mesej mesej lagi laki orang tu ape kejadahnye kak? Budusss memang takboleh ajar betul. Hailahh, buat panas je lahh hai. Tu sebab orang perempuan takut sangat kalau suami diorang kena amik orang, tak hairanlah aku pegi pasar pagi pagi , aku senyum lah kat pakcik ni dah dy senyum kat aku, Tup Tup mase nak bayar barang yang aku eli, Si isteri nye tiba tiba hempas hempas barang dekat aku. Opsss! sori makcik, saya bukan teringin kat laki orang ye, Ayah saya pong orang kebas. haha.  

Nak ikutkan memang susah dunia sekarang, sebab tu perempuan jangan menaruh harapan 100% sangat dekat lelaki, bukan ape, nanti kita jugak yang sedihh bagai nak rak. Lelaki takpe, hati diorang aku taktau selamber badak cmne ntahhh. Satu lagi aku nak kongsi lahh faktor faktor kenape lelaki cari lain even dah kawen. Ha, kakak kakak makcik makcik, bior le awok dah tua ke ape ke, tapi penampilan sila lah jage. Jangan lahh, muda lagi pakai macam umur dah 49 tahun. Merosoh sungguh!. Nak pi kedai pong pakei elok elok sedap mata mandang nye, ni pakei kain batik singkat sebelah, tudung sampai taknampak mata, baju warna merah tapi tudung warna biru.  woiyyaa! mane lah suami tak kesior mandangnye, Tu yang dia pi cari Peah Gosip tu. haha. aku bercakap berdasarkan pemerhatian aku lahh dan pengalaman sikit kan. Tapi jangan lah berhias sampai nak menunjuk awok le paling lawa, idok. Pikior sendiri lah ye. Okayy, the end of the story fikirkan sendiri jugak. hehe. Okayy blogg. Adioss!. 

perempuan bila excited terlampau memang begini. ;)

sekian, 
singkongcing.

9 comments:

  1. untunglah dapat kek ,
    good luck for your result ,
    bye3 .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tu bukan dapat okayy, tu buat sendiri tau. ha...;p

      Delete
  2. naaaaa....kek 2 nmpk sgt sedapppp....
    ok.out.nk cari kedai kek.;)

    ReplyDelete
  3. hahaha whhoaaa! dayah buat kek. well done amoii. haha mane tau 1 hari jumpe kedai kek nama singkongcing. hahha double thumbs up!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. takpenah la puak aku terbuka fikiran nak bukak kedai kek. haha

      Delete
  4. aku tergelak terguling-guling baca ko nye entri dayah...hahahah...tq wat ak gelak petang nie...hahahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, betul kan ape aku cakap? perempuannn. haha

      Delete
    2. yeeeeeee...perempuan...mmg mcm tu...hahahaha....

      Delete