Monday, 27 August 2012

i'm not too champion to make suprise. !

Assalamualaikum my sweet de amore blog . hehe. It has been long not update you. Dah bersawang ghupe rumah taksiap la ye. Today im backk. Sori la mr blog takupdate awak. BUkan sengaja. Banyak je benda nak cite cuma kekangan masa tu je. OKay stop wif the long mukadimah, boringggg! ;)

okay. bercakap pasal suprise kan. kalau korang nak tau aku ni memang bijak pandai sikit bab suprise2 ni. bukan ape, aku suka fikir benda2 yang awesome yang orang yang nak kena prank tu akan ingat sampai bila bila. kihkihkih. jahat takjahat la kan. alaaa, tipu la ade yang takske dapat suprise kan. jangan nak hipokrit sesangat. heee
Paling thrill sekali kan masa aku kat matrik, memang plan paling baik punye lah sampai kena jumpe warden hostel. haha. Aku dengan kawan yang lain beli laksa then kitorang sengaja takhabiskan lepas tu letak dalam baldi simpan sampai seminggu. korang bayang la bau dy cne. haha. 16.12.2010, aku ingat lagi tarikhnye. lepas abis prep aje aku dengan kawan aku pegi kafe dekat matrik beli tepung dengan telur bebanyak. then, bile sampai je dekat bilik warden kan ade pulak buah oren yang dah busuk. fih! macam menyokong pulak kan. haha. dah sampai bilik kitorang campur la telur, tepung dengan oren busuk tadi dalam adunan laksa peram seminggu tu. fuhh! bau takpayah cakap. bila dah sampai masa kan kitorang buat baik konon main tiup2 kek je kan. then kawan aku sorang ni sesaje ajak budak yang nak kena prank ni gi toilet le kekonon. bile dy nak keluar toilet je , debushhhh! kitorang simbah dy dengan adunan tadi. haha. masa tu semua kena kejar satu blok dengan dy. tu la plan aku yang paling menjadi sekali. nak jugak? buat appointment ye. hehe

okayy. dah lepas setahun semenjak dua menjak berkasih sayang ni nak le pulak buat suprise dekat kekasih hati. hehe. plan kemain 1 minggu sebelum  . masa besday dy tu aku pura2 la takingat kan , aku takwish pon kat dy. serba salah tu memang teramat tapi aku promise dekat diri aku nak buat trbaikk punya dekat dy. aku try la buat kek bagai dan dan tu pulak takjadi kek nye. haihhh. takde rezeki, takpe. kek makan sendiri and proceed to the next plan. hehe. esoknye aku pikir2 balik aku pon start kete pegi billion , satu satunye shopping complex kat pantai remis ni, aku cari cadbury black forest, cabaran datang yakjmpe lagi, aku pon pilih la fruit and nut je. aredha sangattt.  Then, selesai beli coklat aku pon pegi la kedai gift yang macam meriah dekat dekat nak raya tu. aku pon cari la kad besday yang sesuai untuk mr aku. hehe. dah cari2, semua pakat main muzik2 pulak. Omaigoshhh! eh hello, my mr tu 26 okayyy. aku mula la habis ikhtiar beli jugak. muzik pon muzik la. haha. paling takboleh blah aku amik bear satu. hehe. okayyy, i treat my mr like he is 16 years old. hewhew. takpelah, aku ikhlas okayyy. hehe. okayy, dah selesai beli kek sume balik rumah packing2 sume hadiah dengan kek bagi nkpk lagi comel sikit. hehe. sangattt. tepat je pukul 2 petang, aku dah start kete gerak ke bota macam mane yang di plan. aku takbagitau pon my mr yang aku nak pegi sane. yelahhh, nama pon suprise. haruslahhh. hehe. sampai je petronas gelung pepuyu, aku mesej la my mr yang aku nak jumpe dy. excited sgtt tym tu, sejam aku tunggu, my mr takreply mesej aku. oh no,  my mr mesti taktengok fon. Last2 aku mintak adik sedara aku call mak dy mintak tolong. hehe. at last dapat jugak bagi hadiah and wish besday to mybmr even suprise aku tak brape menjadi. hahaha. btw, aku takpenah buat suprise cenggini kat lelaki tau. Alhamdulillah. ;).

okayy, tu je lah nak cite. terbukti sangkaan aku yang aku hebat sangat buat suprise tak le betul sangat. hehe. gambar tak de, lupa bawak fon yang elok kameranye. hehe. okayy. nt update lagi ye. ;)

singkongcing,
selamat hari raya semua. ;)

No comments:

Post a Comment