Friday, 23 December 2011

Masa untuk matang

Hye semua. Actually, aku takde lah cerita baru kan. Tapi saja nak merepek meraban in my own blog. Hope korang sabar membacanya. Okayy. Straight to the point. Harapan? yes, aku memang suka berharap atas benda yang aku tak tau nak dapat ke tak. Itu biasa lah kan, takde yang menarik. Tapi untuk korang jangan sesekali bagi harapan dekat orang. Bukan ape, sangat sakit bagi orang itu. Haha. Untuk org yang berharap, jangan lah terlalu berharap terhadap benda yang tak pasti atau pon anda dah pasti tak kan dapat. Aku tau, manusia memang suka kan cabaran. Konon cool terima dugaan. Ye, memang kita kena tenang terima dugaan, tapi semua ke macam tu? tak de. Macam aku, luar je aku nampak macam "Badangnita" tapi dalam diri ini saja yang tahu. Biarlah orang lain suka mainkan aku, marah? mestilah aku kena marah, tapi aku cepat cool dan cepat maafkan orang biarpun orang tu buat kesalahan yang tak boleh terima dek akal. walawehh. Kadang kadang kita perlu jaga hati orang weh, memang lahh tak berapa penting tapi kita hidup keliling manusia bukan binatang kan, ada hati ade perasaan. Mau orang tak suka dengan kita mampus jugak tu, orang nak jugak tengok atitude kita macam mane kan dan dari situ orang akan judge dia ni macam mana . Itu kita kena terima sebab itu sifat manusia walaupun kadang kadang tak berapa bagus. ;). Satu lagi aku nak share sikit lahh berdasarkan ape yang aku selalu perhati dan rasa. Kalau kita betul sayang orang, jagalah hati dia baik, terus terang anda sayang dia. Dan kita sayang orang sebagai ape pon kita kena cakap untuk elak orang tu salah faham. Jangan sesekali mainkan hati orang sebab totally Allah akan balas balik macam mana kita buat kat orang. Akhir zaman kan. So, aku nak ajak korang muhasabah diri lah sikit sebanyak bukan korang je aku sekali. okayy. Ini saja tau. byee.

Sekian,
Singkongcing

2 comments: